Fedezd fel Szentendrét: A tökéletes kirándulóhely Pest vonzáskörzetében

Szentendre, a festői kisváros Budapesttől mindössze néhány kilométerre, ideális kirándulóhely a fővárosiak számára. Történelmi hangulata, művészeti élete és gasztronómiai kínálata teszi igazán vonzóvá ezt a helyet. Szentendre látnivalók terén rendkívül sokoldalú település, ami évszakról-évszakra folyton megújul, így érdemes rendszeresen meglátogatnunk! Történelmi és kulturális kincsek Szentendre lenyűgöző történelmi belvárosa, műemléki épületei és szűk, macskaköves utcái egyedülálló … Elolvasom »

Hogyan tartsd a kutyád egy pesti lakásban – 3 tanács a kutya gazdiknak

kutya

Régen el se lehetett képzelni, hogy egy állat bejöjjön a házba, a kis kedvenceknek odakint volt a helyük, a kertben. Mára nagyot változott a felfogás az állattartás tekintetében. Ma már a kutya, macska sok esetben családtag és a gazdik jó szívvel osztják meg otthonukat négylábú barátaikkal. Most 3 olyan tippet olvashatsz cikkünkben, melyek megkönnyítik az … Elolvasom »

Hogyan válasszunk a mellszívó készülékek közül?

Mellszívó készülékek széles választéka áll ma már a kismamák rendelkezésére. Így még nehezebb eldönteni, főleg egy első gyermekét váró édesanyának, hogy melyik lesz az a készülék, amire nekik szükségük lesz. Mivel minden baba és anya más, így az igényeik is különböznek, de nézzük mik azok a szempontok, amiket figyelembe kell vennünk egy mellszívó vásárlása előtt. … Elolvasom »

Iskolakezdés stresszmentesen – 3 tipp, hogy ez megvalósuljon

Ha augusztus, akkor a kisebb-nagyobb pihenések közben, lassan mindenkihez beköszönt az iskolakezdés gondolata. Emlékszem, gyerekkoromban ezt nagy lelkesedéssel vártam. Na nem a tanévkezdés miatt, sokkal inkább az új füzetek, tollak, iskolaszerek kiválasztása és megvásárolása volt a nagy lelkesedés kiváltó oka. Viszont az is előttem van, hogy szüleim már sokkal kevesebb izgalommal készültek ugyanerre. Ami őket jellemezte … Elolvasom »

5 hasznos tipp, hogy a home-office-ban is hatékony legyél

Vigyázz mit kívánsz, mert a végén még teljesül! Valami ilyesmi történhetett múlt évben, mikor ami eddig csak álom volt, az otthoni kényelmes munkavégzés, hirtelen valósággá vált. Nincs több felesleges, időrabló utazás, idegesítő kollégák, igaz, a jófejek is eltűntek… Aztán sok más apró részlet, amitől az iroda, iroda volt, az otthon pedig otthon, hamarosan új értelmet … Elolvasom »

Német nyelv tanulás online

A 90-es években nagyon fontossá vált a német nyelv tanulása, megnyíltak a határok a nyugati oldalra, lehetőség nyílt fizetni a német márkával, új munkahelyek jöttek létre, autógyártók és más cégek jöttek Magyarországra. Majd az angol nyelv lett a fontosabb, de még 2021-ben is karnyújtásnyira van számos jól fizető német munkahely itthon és Ausztriában vagy Németországban. … Elolvasom »

Kompetencia fejlesztő tréningeket keresel Budapesten?

Nemrég kaptunk a hírt, hogy az Openout tréning és tanácsadó cég a COVID időszak alatt sem tétlenkedik, és teljesen felfrissítette a weboldalát valamint a képzéseit. Lent közöljük a közleményüket: Intézményünk legfőbb célja, hogy a piaci igényeknek megfelelve gyorsan hasznosítható ismereteket adjunk át, és gyakorlatorientált tréningeken, képzéseken keresztül segítsük a vállalati, és személyes hatékonyságot. A több … Elolvasom »

Számlázás, KATA, vállalkozás 2021

2021 Január 1-től változnak a KATA vállalkozásforma adózási szabályai, amiről a NAV oldalán folyamatosan tájékoztatást kaphatunk. Rengeteg változás történik, érdemes könyvelővel és/vagy adószakértővel konzultálni minderről. Éppen ezért még fontosabb, hogy az online számlázó programban naprakész legyen minden vállalkozás a pénzügyeit illetően. Milyen online számlázó programot válasszunk? A pénzügyek pontos nyomon követéséhez nagy segítségre vannak a … Elolvasom »

A megfelelő gépjármű szerviz életeket menthet

A mai világban, elképesztő mennyiségű jármű szaladgál az utcákon, és ez a megnövekedett szám eredményezi, hogy néha a fejére áll a közlekedés. Nem lehet haladni sehova, és a megannyi dugó és közlekedés szempontjából káoszos helyzet alakul ki. Mi lehet a megoldás, teszik fel sokan a kérdést? Nem biztos, hogy pontos választ tudok adni, hiszen nem … Elolvasom »

Albérlet mizéria, avagy a lakóközösségi összefogás

A szomszédokkal néha amúgy is nehéz, hát még, ha albérlőkről van szó. Az a megfigyelésem, hogy, ha valami nem a sajátunk, akkor kevésbé vigyázunk rá, és másokkal sem viselkedünk úgy, ahogy az esetleg elvárható lenne. Az utóbbi években én is kaptam albérlőket a szomszédba. A többség nem marad sokáig, ezért nem tud úgy berendezkedni, mégis … Elolvasom »

Jó ajánlatok a belvároson kívűl

Ha valaki azt mondja, hogy a fővárosban lakik, mindenki egyből a bérházakra a 4-es 6-os villamosra, a hidakra, a parlamentre, a metrókra, a belvárosra asszociál. Pedig a főváros sem csak ebből áll. Őszintén szólva nem szoktam a külkerületekbe merészkedni, ha csak nem muszáj. Pedig ott is szép az élet. Kertes házak, csendes utcák, bicikliző gyerekek, … Elolvasom »

Fontos, hogy megfelelően tájékozódjunk

Rengeteget használom az internetet, újabban nem is nézek tévét, vagy olvasok újságot. A legjellemzőbb az, hogy online tájékozódom az aktualitásokról. A minap szembe jött velem egy cikk, arról, hogy milyen komoly tünetekkel került be egy fiatal lány a helyi kórházba. Napokig volt intenzíven allergiás tünetekkel, de az orvosok nem tudtak rájönni, hogy mi okozhatta azokat. … Elolvasom »

Nyomtatott vagy elektronikus sajtó? Mindkettő jó!

Mai felgyorsult világunkban fontos, hogy tájékozódjunk folyamatosan a körülöttünk történő eseményekről, az új lehetőségekről és mindenről. A technikának köszönhetően ez már nem is olyan nehéz. Sokan az internetet böngészik, ott olvassák a híreket, de vannak, akik a nyomtatott sajtót, az újságot választják. Mindkettő előnyös természetesen. Mikor a metrón, vagy villamoson utazok, és mellettem valaki újságot … Elolvasom »

Motoros kabát egy hírportálon

Nagyon ritkán szoktam hírportálokat böngészni. Egy időben muszáj volt, mert tévét sem nézek, a nyomtatott sajtót nem támogatom, így pedig eléggé izolált vagyok a külvilágtól, mert mindig mindent én tudok meg utoljára. Aztán rájöttem, hogy manapság bármi olyan történik, ami akár lokálisan, akár globálisan érdekes lehet számomra, arról legalább ezer megosztás látok a közösségi médiában. … Elolvasom »

Remélem az Anaftin elmulasztja hamar a sebet a számban

Amikor van egy kis időm, mindig elolvasom a híreket az interneten, de előfordul olyan is, hogy újságosnál veszek egy újságot és onnan tájékozódom. A hírportálok az interneten mindig izgalmas témákat rejtegetnek, azokat egy kicsit jobban szeretem az újság olvasásnál. Bár az újságnak is megvan a sajátos hangulata. Azonban egyre kevesebb ember kezében látok újságot. Amikor … Elolvasom »

Városi napenergia

Pesti sétáim alkalmával szerencsére egyre gyakrabban látok napelemet felszerelve. Változatos helyeken, házak, irodaházak tetején is egyre több jelenik meg. Ami nekem hiányzik, az a panelházak, bérházak napelemes panelekkel felszerelt látványa. Tudom, hogy az indulóban lévő folyamat nagyon pozitív, és a napelemes rendszerek árak tekintetében sem kiemelkedően magasak, amennyiben családi házakról van szó. Egy-egy irodaházban is viszonylag egyszerűen … Elolvasom »

Tartós bérlet hirdetés

Az egyik barátom a közelmúltban alapított egy kis céget, mely különböző segítségnyújtó szolgáltatásokat foglal magába. Rendkívül hasznos tud lenni beteg emberek, vagy többgyermekes családanyák, esetleg éjjel-nappal dolgozó, ügyintézési időpontokban teljesen elfoglalt emberek számára. Most már nagyon sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe, ugyanis ebben tényleg hatalmas lehetőség rejlik, szerintem. A srác egyedül kezdett dolgozni, semmi … Elolvasom »

A VHS digitalizálás

Napjainkban a nyomtatott sajtó szinte haldoklik. Bár a múltkor olvastam egy érdekes kutatási eredményről, miszerint a nyomtatott sajtóval a világon semmi gond sincs, nem érkezett még el a halálának napja. Jó, az valóban igaz, hogy a mai fiatalság már nem vesz olyan nagy példányszámban magazinokat és újságokat, mint az én időmben tettük, de ha ezt … Elolvasom »

Sajnos egyre több az álhír

Manapság rengeteg portál foglalkozik hírekkel, és nagyon nehéz kiszűrni azokat a portálokat, akik a kattintás és egyéb hirdetési bevétel miatt úgynevezett álhíreket terjesztenek. Hogy jó pénz az álhírterjesztés, az nem is kérdés, hiszen számos példa és bizonyíték van erre. A kattintás alapú hirdetési rendszer sokak számára hozta el a gazdagságot, és vele együtt az online … Elolvasom »

Megélhetési bűnözés a mindennapokban

Budapesten megannyi üzlethelyiség van, amely a bűnözés célpontja lehet, és mivel a fővárosban laknak a legtöbben Magyarországon ezért, nem csoda, hogy bűnesetek száma kiugróan magas itt. A társadalmi különbségek, és a gazdasági bűnözés az elmúlt években nem várt számokat mutattak, amelyek meglátszódnak kriminál statisztikákon is. Sajnos az egyre növekvő trendre hatással vannak olyan politikai és … Elolvasom »

AZ ÉVEK ÓTA FENNÁLLÓ ÁLTALÁNOS HÍR: A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS. A LEHETSÉGES MEGOLDÁS A PROBLÉMÁRA: NAPELEMES RENDSZEREK!

Vannak olyan hírek, amik csak rövid ideig aktuálisak, illetve olyanok is, amik sajnos hosszú időn át, szinte örökérvényűnek számítanak. Rövid ideig érvényes hírnek számít az, amikor például a híradóban, vagy egy honlapon arról írnak, hogy baleset volt valahol, vagy le van zárva egy út, de még az is ebbe a kategóriába sorolható, mikor egy országban … Elolvasom »

JÓ AJÁNLATOK A BELVÁROSON KÍVÜL

Ha valaki azt mondja, hogy a fővárosban lakik, mindenki egyből a bérházakra a 4-es 6-os villamosra, a hidakra, a parlamentre, a metrókra, a belvárosra asszociál. Pedig a főváros sem csak ebből áll. Őszintén szólva nem szoktam a külkerületekbe merészkedni, ha csak nem muszáj.  Pedig ott is szép az élet. Kertes házak, csendes utcák, bicikliző gyerekek, … Elolvasom »

Megújul Maglód úthálózata

Több, mint 768 millió forintból egyszerre 14 utcát aszfaltoznak Maglódon – mondta Hadnagy Zsolt, a település alpolgármestere. Az Európai Unió és a Maglódi Önkormányzat tárfinanszírozásában megvalósuló beruházás számos előnyt biztosít a településnek és lakosainak. A helyiek elsősorban a biztonságosabb közlekedést és a gazdasági környezet javulását várják az óriásprojekttől. Közel nyolc kilométer új aszfaltburkolat, két kilométer … Elolvasom »