Hogyan válasszunk a mellszívó készülékek közül?

Mellszívó készülékek széles választéka áll ma már a kismamák rendelkezésére. Így még nehezebb eldönteni, főleg egy első gyermekét váró édesanyának, hogy melyik lesz az a készülék, amire nekik szükségük lesz. Mivel minden baba és anya más, így az igényeik is különböznek, de nézzük mik azok a szempontok, amiket figyelembe kell vennünk egy mellszívó vásárlása előtt.

Kézi és elektromos mellszívó készülékek

Ahhoz, hogy eldöntsük kézi vagy elektromos készüléket válasszunk, érdemes megvárni a baba megszületését. Ugyanis ezt a kérdés az fogja eldönteni, hogy pontosan mire és milyen sűrűséggel fogjuk használni a mellszívót.

Kézi mellszívót akkor válasszunk, ha kevés tej lefejéséről van szó. Abban az esetben ha ezzel szeretné a kismama növelni a tej mennyiségét, csak rövid ideig használja és naponta párszor, akkor a kézi készülék tökéletes választás lehet. Ugyanúgy, ha csupán a szoptatás végén szeretné a kismama lefejni a maradék tejet, szintén elegendő a kézi változat.

Amennyiben sok tej lefejése céljából vásárolunk mellszívót, akkor az elektromos verzió lényegesen praktikusabb választás. Gyorsabban és hatékonyabban tudja leszívni az adott tejmennyiséget, és nem utolsó sorban sokkal kényelmesebb is a kismama számára. Ez értelemszerűen, a motorja miatt, hangosabb mint a kézi változat, de hamarabb elvégzi a dolgát.

Ha mellgyulladás vagy tejcsatorna elzáródás miatt gondolkodunk mellszívó vásárlásán, lényeges kritérium, hogy olyan elektromos készüléket válasszunk amin állítható a vákuum ereje, legyen rajta alacsony fokozat, hogy az amúgy is fájó, feszülő mellett ne érje plusz kellemetlen érzés. Fontos, mellgyulladás esetén nem elegendő a mellszívó használata, mivel gyulladás áll fent a szervezetben, így mindenképpen orvossal egyeztetett gyógyszeres kezelést igényel a probléma.

Fontos a márka?

A legnagyobb baba termékeket forgalmazó márkák termékpalettájában ma már megtalálhatjuk a mellszívó készülékeket is. A készülék márkája egy szempontból lényeges, válasszunk a mellszívóhoz ugyanolyan márkájú cumisüveget. Tehát miután megvan a készülék, utána érdemes azonos márkájú cumisüveget vásárolni, hogy biztosan kompatibilis legyen a tejtartó része, ezzel megspórolva magunknak az anyatej átöntögetését, az üvegek plusz tisztítását, sterilizálását.

Mellszívó készülékek széles választékát találjuk az üzletekben, de érdemes átgondolni a lehetőségeket, és nem elkapkodni a döntést, hogy ne egy felesleges beruházás legyen a végeredmény.

Mellszívó készülékek