Iskolakezdés stresszmentesen – 3 tipp, hogy ez megvalósuljon

Ha augusztus, akkor a kisebb-nagyobb pihenések közben, lassan mindenkihez beköszönt az iskolakezdés gondolata. Emlékszem, gyerekkoromban ezt nagy lelkesedéssel vártam. Na nem a tanévkezdés miatt, sokkal inkább az új füzetek, tollak, iskolaszerek kiválasztása és megvásárolása volt a nagy lelkesedés kiváltó oka. Viszont az is előttem van, hogy szüleim már sokkal kevesebb izgalommal készültek ugyanerre. Ami őket jellemezte azt inkább a stresszes jelzővel lehetne leírni. 3 tipp, hogy szülőként stresszmentesen tudj készülni a sulikezdésre.

Kezd el időben!

Ha nem halogatod az utolsó pillanatra a tanszerek megvásárlását, akkor jó eséllyel megspórolsz magadnak egy adag kapkodást. Válassz ki egy napot és tűzd ki mint tennivalót a beszerző körutat. Hidd el, ha most nincs sok kedved nekiindulni a boltoknak, nagy valószínűséggel később sem jön meg ez a kedv. Akkor meg minek várni rá. Ráadásul ha időben elkezded a beszerzést, ha esetleg adott napon nem is sikerül mindent megvásárolni, még lesz időd kapkodás nélkül bepótolni ami első körben lemaradt.

Iskolakezdés terv szerint

Mielőtt elindulsz a boltok nyüzsgő forgatagába, a nagy bevásárló túrára, készíts tervet a megvásárolni kívánt termékekről. Legyen egy kézzel fogható listád, akár papíron, akár a telefonodon. Így már eleve célirányosan tudod megközelíteni az egyes sorokat, polcokat, nem fogsz céltalan lézengeni az emberek között, oda-vissza cikázva egy-egy termék után, mert az mégiscsak ott volt ahol az előbb már megfordultál. Ha igazán profin akarod csinálni, előre végiggondolod mi hol található és már a listára is úgy írod fel, hogy azok a füzetek, tollak…stb, amik fizikálisan egymás mellett helyezkednek el a boltban, azokat a listán is egymás után írod. Így biztos nem marad ki semmi, és olyan felesleges termék sem kerül a kosárba, amit nem is szerettél volna megvásárolni.

Vásárolj online

Az online vásárlásnak bizony megvannak az előnyei, nem kell ki se mozdulnod, otthonod kényelméből intézheted az egész bevásárlást. Nincs sorban állás, embertömeg, nem véletlen választják egyre többen ezt a módját a vásárlásnak. A csaladinaptar.hu oldalán például olyan leckefüzetet állíthatunk össze, amilyen biztos nem lesz senki másnak az osztályban. Ráadásul külön diákoknak tervezett kiegészítőlapokkal és matricákkal még egyedibbé és hasznosabbá lehet varázsolni.

iskolakezdés

+1 tipp: Ha nem csak szülőként, de pedagógusként is készült a tanévkezdésre, akkor a 2021/22-es Pedagógusnaptárra, mindenképpen vess egy pillantást, mert tanároknak szinte kötelező darab.