JÓ AJÁNLATOK A BELVÁROSON KÍVÜL

Ha valaki azt mondja, hogy a fővárosban lakik, mindenki egyből a bérházakra a 4-es 6-os villamosra, a hidakra, a parlamentre, a metrókra, a belvárosra asszociál. Pedig a főváros sem csak ebből áll. Őszintén szólva nem szoktam a külkerületekbe merészkedni, ha csak nem muszáj.  Pedig ott is szép az élet. Kertes házak, csendes utcák, bicikliző gyerekek, öregek, kutyasétáltatás, ez is Budapest része.

Budapesten mindent meg lehet találni. Nem fordult még elő olyan, hogy valamiért vidékre kellett volna mennem, de a vidékiek gyakran járnak fel Budapestre megszerezni, amit meg kell, de van olyan, hogy a belváros nem nyújt megoldást.

A helyzet egyszerű, babakocsit kell vennem. Természetesen az első dolgom az volt, hogy beírtam a keresőbe: babakocsi olcsón. Aztán rájöttem, hogy inkább a minőség a fontos. Talán valakit meg kellene kérdeznem róla, hogy ő hol vette, mert hát mégiscsak egy babakocsiról van szó, nem dobhatom csak úgy ki, ha nem tetszik. Nem tudtam, kit kérdezhetnék meg erről, de aztán bevillant, hogy feleslegesen erőlködöm, ugyanis elég annyi, hogy az egyik közösségi oldalon egy csoportba kiírom, hogy minőségi babakocsikat keresek, olcsón.  Özönlöttek a kommentek, többen is csak ennyit írtak: Babakocsi olcsón. Ezek után személyes élményeket kértem, miután megnyitottam az oldalt, nagyon szimpatikusak voltak a járgányok. Színes kocsik, van sport, multi, iker, minden. Az első próbán tehát átment, tetszenek a kocsik. Az áruk jó, a minőség rendben van, legalábbis úgy néz ki.
Aztán jött a kommentek olvasgatása. Kedves, segítőkész személyzet, profi csapat, jó honlap, ezek is fontosak, de mégiscsak a babakocsikra vagyok kíváncsi. Nem tartott sok időbe, meggyőztek. Garanciálisan javítják a kocsit, ha sérül, és egy anyuka már a második gyerekével használja ugyanazt a kocsit, mert az első kisördög sem strapálta le annyira, hogy az tönkremenjen. Tehát a minőség is pipa. A légáteresztő anyag tényleg átereszti a levegőt, az esővédőn nem folyik be a víz, a sport babakocsi kereke nem törik ki, ha a gyerekkel a busz után fut az anyuka. A pelenkázó táska nem szakad le a sok súlytól, és eddig mindenki azt kapta, amit várt, korrektek, nem árulnak zsákbamacskát.
Megszületett a döntés, innen veszek babakocsit. Szeretek online vásárolni, de belvárosi lakosként nem szokott gondot okozni, hogy elmenjek, és személyesen nézzem meg, amit meg akarok venni, az üzletek úgyis mindig közel vannak. A BabaVerda áruház viszont kint van Csepelen. Vannak dolgok, amikért megéri utazni, és mivel személyesen akartam megnézni a babakocsikat, nem választhattam a házhozszállítást. Mi van, ha valamelyik a profi képek ellenére is jobban tetszik élőben?

Így hát felkerekedtem, kiutaztam Csepelre. Szeretek utazni, de nem vagyok hozzászokva az egy órán át tartó utazgatáshoz. Hévre szálltam, és vártam, hogy beérjek Csepelre. Külkerület, külváros, de a bennem élő képpel ellentétben nem egy kihalt kis faluszerű település, hanem látszik, hogy Pest. Rohanó, munkából hazaigyekvő emberek, akik hazamennek és kiülnek a kertbe. Mert van kertjük, Pesten! Maga az utazás végül nem is volt annyira megterhelő, a közlekedés sem olyan borzalmas, mint ahogyan az a fejemben élt.


El tudom képzelni magamat itt, ahogy a születendő kisbabámat tologatom a nyugisabb részeken, és nem a bérház udvarán játszik, hanem a kertben.
Talán át kellene gondolnom, hogy mennyire sokat fejlesztik ezeket a külkerületeket, és hogy az eddigi nézeteimmel ellentétben a belvároson kívül is van élet. Éttermek, streetfoodosok, iskolák, buszok, hév, nem is olyan borzalmas ez.
Végül is, a babakocsira is itt találtam rá, nem a belvárosban. Az interneten olvasottak egyébként mind igazak voltak, nem kellett csalódnom, minden kérdésemre választ kaptam, és egy vadonatúj babakocsival térhettem haza a kis kirándulásom végén. Az eladó elképesztően kedves volt, minden modellt egyesével megmutatott, amit kértem, hogy látni szeretnék, mosolyogva figyelte, ahogyan tologatom őket, és nézegetem, melyik a legideálisabb számomra. Türelmes volt, szimpatikus és kedves. A babakocsik pedig tényleg nagyon jó minőségűek. Az anyagok, amikből készültek, első osztályúak, és azok a modellek, amik az interneten könnyű vázúként voltak hirdetve, tényleg azok voltak, simán fel tudtam emelni őket. Pozitív élmény volt, hogy mindenben segítettek, hogy megtaláljam a kocsit, amire szükségem van, és ami nekem a legmegfelelőbb. Ha kérdeztem, akkor tudtak válaszolni, amit elég ritkán tapasztalok.

Jó volt látni, hogy Budapest fejlődik, és hogy a külkerületek is egyre népszerűbbek, egyre több új ház épül, egyre többen költöznek fel vidékről Magyarország szívébe, és elég sok érdekes helyet láttam, amiket később meg szeretnék látogatni, nem gondoltam volna, hogy a belvároson kívül is találok ilyeneket. Mindenképpen több figyelmet fogok ezentúl fordítani a külsőbb kerületekre is, és az ottani történésekre is. Ki tudja, talán egyszer nekem is kertes házam lesz.