Fontos, hogy megfelelően tájékozódjunk

Rengeteget használom az internetet, újabban nem is nézek tévét, vagy olvasok újságot. A legjellemzőbb az, hogy online tájékozódom az aktualitásokról. A minap szembe jött velem egy cikk, arról, hogy milyen komoly tünetekkel került be egy fiatal lány a helyi kórházba. Napokig volt intenzíven allergiás tünetekkel, de az orvosok nem tudtak rájönni, hogy mi okozhatta azokat. Sokáig cikkeztek erről, az internetes oldal olvasóit lázban tartotta, hogy vajon mi baja a fiatal lánynak. Én magam imádom a kórházas TV sorozatokat, így folyamatosan nyomon követtem a beteg sorsát, kerestem az újabb és újabb fejleményeket az állapotáról.

A rengetek vizsgálatból végül azt hozták ki hetekkel később, hogy egy bizonyos testápoló egyik alkotóelemére volt allergiás. Ilyen súlyos tüneteket valószínűleg azért válthatott ki, mert túl sokszor és túl nagy mennyiségben használta a terméket.

Én sose szerettem az ilyen káros anyagokkal teli cuccokat. Persze, ez egy extrém eset, hiszen a leányzó nem tudhatta, hogy allergiás arra az anyagra. Ez az eset minél inkább motivál arra, hogy saját divattal és kozmetikai termékekkel foglalkozó blogomon minél jobban hangsúlyozzam annak fontosságát, hogy csak olyan testápolókat használjunk, melyeknek összetételével tisztában vagyunk. Persze ennél az lenne még jobb, ha természetes összetevőkből álló kencéket használnánk. Rengeteg oldal foglalkozik manapság krémek házilag történő előállításával is, magam is osztottam meg már ezzel kapcsolatos írásokat. Egy szó, mint száz, azt tanácsolom tehát mindenkinek, hogy ne legyetek restek egy-egy doboz hátulján elolvasni az összetevő anyagok listáját, hisz, mint ahogy a fent említett történetből is kiderül, könnyen baj lehet belőle!