Motoros kabát egy hírportálon

Nagyon ritkán szoktam hírportálokat böngészni. Egy időben muszáj volt, mert tévét sem nézek, a nyomtatott sajtót nem támogatom, így pedig eléggé izolált vagyok a külvilágtól, mert mindig mindent én tudok meg utoljára. Aztán rájöttem, hogy manapság bármi olyan történik, ami akár lokálisan, akár globálisan érdekes lehet számomra, arról legalább ezer megosztás látok a közösségi médiában. Egy darabig ezzel a gondolattal nyugtattam magam, és úgy voltam vele, hogy hát így akkor már teljesen felesleges is követnem a különböző hírportálokat, megteszik ezt helyettem a kis cimboráim, én meg rajtuk keresztül majd elolvasom, ami engem valójában érdekel. Hát igen ám, csak azzal nem számoltam, hogy z ismerőseim elég érdekes figurák, elég furcsa szemüvegeken keresztül tudják nézni a világot, és nem nagyon reális az a kép, amit én így általuk kaptam a környezetemről. Így elhatároztam, hogy akkor utazás közben ezen túl a híreket fogom böngészni, gyorsan végigfutok majd az érdekesebbeken, aztán ha még másra is marad időm, akkor én már egy boldog ember leszek.

Így is tettem, körülbelül egy hétig. Annyi fárasztó és érdektelen baromsággal vannak tele a hírportálok is, illetve már a megfogalmazásokból kihallik, hogy mi az, ami ténylegesen reálisan festheti le az adott szituációt, és mi az, aminek pedig köze nincs semmihez, csak egy felfújt valami, ami nulla hírértékkel rendelkezik, és csak az üres hely kitöltésére szolgál. Nem számít, abban az egy hétben igazán tájékozott voltam, még szinte a celebjeink plasztikai műtétjeiről is többet tudtam, mint ők, de annál legalább is biztosan, mint mennyit én szerettem volna. Viszont történt egyetlen pozitív dolog abban az egy hétben, amíg a hírportálokat bogarásztam. Ugye ezeket előszeretettel tömik tele bannerekkel, olyan linkekkel amikre ha véletlenül rákattintasz, olyan helyekre kerülsz, ahova ezelőtt nem is vágytál. Mindig is utáltam ezeket a nagy, villogó, epilepsziás rohamot okozó reklámfelületeket, de most az egyszer hálás vagyok annak, amelyik váratlanul felugrott elém és elnavigált álmaim webshopjába. Egy motoros kiegészítőket árusító bolthoz érkeztem, amiben csak az volt a furcsa, hogy már napok óta megfelelő minőségű és árú motoros kabátot kerestem, de nem találtam sehol sem. És most egyszer csak belébotlottam, ráadásul teljesen véletlenül. Ráadásul volt a méretemben, és a bónusz mindezen túl az volt, hogy ilyen volt az egyik kedvenc énekesnőmön a videóklipjében is. Gyönyörű véletlenek sorozata.

Amikor hazaértem, megmutattam páromnak, hogy mit szólna, ha egy ilyen motoros kabátban virítanék mögötte a csodajárgányon. Legnagyobb meglepetésemre még neki is tetszett és bíztatott, hogy azonnal vegyem meg, sőt nézzünk neki is egy új motoros kabátot, mert már eléggé kopottas és lassan jön a hideg idő, ezért szeretne egy újat mindenképpen. Ahhoz képest, hogy én öt perc alatt megtaláltam a leginkább tökéletes darabot, ő hosszú órákat szenvedett azzal, hogy rájöjjön, hogy neki melyik a legmegfelelőbb. Kezdtem türelmetlenkedni, hiszen attól tartottam, hogy lecsapják a kezemről azt a gyönyörűséget, amit kiszemeltem magamnak. De hát nem lehetett sürgetni. Férfiak.

Még szinte össze is vesztünk ezen a kabát témán, ugyanis ő még napokig akart volna gondolkodni, én pedig már teljesen be voltam sózva, úgyhogy nyúztuk egymást rendesen a kérdéssel kapcsolatban. Este az ágyban azonban már nem bírtam tovább, fejbe vágtam egy párnával és durcásan kijelentettem, hogy márpedig én most azonnal megrendelem a kabátot magamnak, ő pedig azt csinál, amit akar, nem fogunk belehalni abba, ha kétszer fizetünk postaköltséget, de én most akkor sem kockáztatok. Utána azért jót mosolyogtunk azon, hogy milyen kis dilisek vagyunk, de aztán azt is megbeszéltük, hogy mivel ő nagyon finnyás és így neten keresztül nem is tudja eldönteni, hogy tetszeni fog-e neki a motoros kabát, ezért inkább megígértem neki, hogy elkísérem kabátot venni. Ez tűnt a legésszerűbb megoldásnak.

Azóta már mind a kettőnknek megvan az új motoros kabátunk, és büszkén virítunk bennük egymás mögött. Nagyon jó vásárt csináltam, úgyhogy elhatároztam, hogy ezen túl nem állok ellenségesen még a villogó bannerekhez sem.