Hódít a padlófűtés Pesten is

Padlófűtés

A padlófűtés határozottan nem egy új keletű találmány. Már az ókori Rómaiak is felismerték, hogy a legkomfortosabb számukra az, ha a hő felszálló tulajdonságát használják a fűtésre. A padlófűtés eredete egészen idáig vezethető vissza.

Azóta, hogy a rómaiak kitalálták ezt a remek megoldást, a padlófűtés rengeteget fejlődött. A mostani technológia már nem igényli, hogy oszlopokon álljon a ház, és igaz, hogy a számtalan fajta padlófűtés között megtalálható még a vízzel működő is, az elektromosság elterjedésével megjelentek a fűtőszálas padlófűtések is.

Az utóbbiak most élik a fénykorukat. Szinte nem is látni Pesten olyan új építésű házat, amiben fűtést még hagyományos, radiátoros módszerrel oldják meg. A padlófűtések sokkal megbízhatóbbak hosszútávon, mint a hagyományos fűtési megoldások. Nem csak a lakók, de már a kivitelezők is felismerték a padlófűtésekben rejlő lehetőségeket.

Az ingatlanok értékén nagyon sokat dob egy jól kivitelezett padlófűtés, mivel annak több előnye van, mint hátránya. Sokkal egyenletesebben fűtik fel a szobákat, sokkal komfortosabbá teszik a fűtött lakást és egészségügyileg is sokkal jobbak.Nem keverik fel a port. A felfelé szálló meleg levegő sokkal jobban melegíti a testet, sokkal kellemesebb egy meleg padlóra kilépni, zuhanyzás után, és azzal sem kell többet foglalkozni, hogy a kisgyermekek esetleg felfáznak, amiért a kövön ücsörögnek.

A padlófűtés gyors, gazdaságos és komfortos. Nagyjából így tudnám a legjobban jellemezni. Legelterjedtebb formája a rézcsöveken keresztül forró vízzel való fűtés, de az elektromosságot kihasználva megjelentek a fűtőszálakat használó fűtőszőnyegek is, amelyek a fűtőszálakból áradó meleggel képesek felmelegíteni az egész lakást. Ezek a megoldások a hiedelmekkel ellentétben nem károsítják a burkolatot, és hiába működnek elektromos árammal, valóban olcsóbb az üzemeltetésük, mint a hagyományos fűtésnek.

Hogyan szereltessünk padlófűtést?

A padlófűtés beszerelésének több lépése van. Először is el kell döntenünk, hova szeretnénk helyezni. Azt is jó már az elején meghatározni, hogy kizárólagosan ezzel szeretnénk fűteni, vagy csak kiegészítő fűtésként kívánjuk hasznosítani.

Természetesen még épülő lakásokba sokkal egyszerűbb beszerelni a padlófűtést, de annak sem kell csüggednie, aki már évek óta hagyományos fűtésű lakásban lakik. A padlófűtés már elkészült lakásokba is beszerelhető. Ez esetben csak annyi az ember dolga, hogy a beépített bútorok helyét kihagyva kiszámolja, mekkora területre kell a padlófűtés. A padlófűtésnek nem kell különleges aljzat, gyakorlatilag szinte bárhová letehető. A már elkészült lakások esetében az egyetlen kissé nehézkesebb dolog az, hogy fel kell szedni a burkolatokat, illetve azokat vissza kell tenni, amint a helyükre kerülnek a fűtőszőnyegek. A padlófűtés majdnem minden burkolattal kompatibilis, nem kell amiatt aggódni, hogy meg kell változtatni a lakásunkat.

Hol szerezhetek padlófűtést?

Padlófűtést rengeteg cég kínál, de a legfontosabb, hogy olyan helyről szerezzük be, ami megbízható, ahol garanciát vállalnak a termékeikre és a munkájukra, így nem fog kellemetlen meglepetés érni minket később.

Én az elektromospadlofutes.info oldalát ajánlom, mivel az értékeléseik és a szakértelmük alapján kifogástalannak tűnik a munkájuk. A honlapon rengeteg mindent leírnak, gyakorlatilag minden megtalálható itt, amit a padlófűtésről tudni kell, illetve garanciálisan is dolgoznak. Nem sunnyognak, az árak kikalkulálhatók az oldalukon, illetve véleményeket is lehet olvasni a felhasznált fűtőszőnyegeik alapján.

Ha padlófűtés, akkor őket ajánlom a leginkább. Amikor kiválasztjuk, hogy ki végezze el a fűtésünk korszerűsítését, akkor mindenképpen a legjobb szakembereket kell megkeresni. Az már csak hab a tortán, hogy a szakértő csapatuk a legtöbb terhet leveszi a vállunkról, és nagyjából mindent elvégeznek helyettünk, amit csak lehet. Egy barátom pont most csináltatott velük padlófűtést, igaz, csak a fürdőszobájukba, de maximálisan meg van elégedve vele. Nekem pedig a személyes tapasztalatok jelentik a legnagyobb garanciát, mondjuk azért az a 15 éves garancia is egyfajta biztosíték a minőségre és a tökéletes kivitelezésre.

Ha pedig valami 15 évig kihúzza, akkor az szerintem sokkal tovább is ki tudja húzni. A padlófűtés amúgy sem egy nagy karbantartás-igényű dolog, viszonylag ritkán kell csak ránézni, és ha jó a kivitelezése, akár az unokáinknak is tökéletesen funkcionálhat.